Egyesületi hírek Újdonságok

OTSZ 5.1 - burkolatok és tűzvédelmi követelmények
Elkészült az OTSZ 5.1 tűzvédelmi követelményeit ismertető kiadványunk

Beltéri padlóburkolatok akadálymentességi követelményei
Átdolgozás alatt az akadálymentességi követelmények

Burkolatok az OTSZ 5.0-ben
Padló-, fal- és mennyezetburkolatok tűzvédelmi előírásai

Megjelent honlapunkon az átdolgozott esztrich irányelv
A "PADLÓ MI 01:2017 MŰSZAKI IRÁNYELV - ESZTRICHPADOZATOK Tervezés, kivitelezés, követelmények" megjelent honlapunkon és regisztráció nélkül letölthető

A negyedik Hónap témája a honlapon
Letölthető Az esztrich - általános tájékoztató

További hírek »

Építési megoldások Cikkek

A "hőhíd" és a nyílásáthidalások
Az egyes épületszerkezetek létesítésekor és összeépítésekor az egyik legfontosabb feladat a hőhidak elkerülése, legalábbis hatásuk minimalizálása. Mivel a csatlakozásoknál elkerülhetetlen a különböző anyagok találkozása, azok eltérő épületfizikai tulajdonságai miatt (anyagváltásból adódó hőhíd) a hő nem egyenletesen áramlik a külső tér irányába, így az adott szerkezetre jellemző hőátbocsátás is megváltozik a csatlakozás környezetében. Ugyanez a jelenség lép fel az épületsarkok, átfordulások vagy a nyílászárók beépítésének helyén is (geometriai hőhíd), ezeket összefoglalóan nevezzük "hőhídnak".  

Tagjaink

PÁRTOLÓ TAGOK

 

Decor Floor Kft
Tel: +36 30 505 3629
Lovas Gusztáv: gusztav.lovas@decorfloor.hu
Vörös Péter: peter.voros@decorfloor.hu
Web: www.decorfloor.hu

A közel 20 éve alapított 100% magyar kézben lévő Decor Floor Kft, a régió egyik piacvezető burkolatforgalmazó vállalkozásává vált.
Mottónk, hogy különleges partnereiket különleges bánásmód illeti meg. A fal- és padlóburkolatok értékesítésén túl a tervezési és a kivitelezési fázisban is aktívan részt vesz a szakemberekből, álló profi csapatunk, így garantált a hosszantartó, professzionális végeredményt. Elégedett ügyfeleiknél nincs is jobb ajánlás. A Decor Floor Kft. az évek során a legkülönfélébb projektekben, irodaházaktól kezdve sport- és kórházi létesítményeken keresztül, számtalan étterem, kaszinó és hotel burkolása során bizonyította szakértelmét. Termékeink nagy része megtekinthető 230 nm-es burkolatválogató laborunkban, de egyéni igényeknek folyamatosan eleget téve bármelyik kollekcióból biztosítunk mintadarabokat.
Széles termékkínálatunk köszönhetően nem kell kompromisszumokat kötni, hiszen gyártóin közel 65 000 terméke közül megtaláható mindaz, ami műszakilag és esztétikailag is tökéletesen illik az adott projekthez. Kiemelt gyártóink: Modulszőnyeg: Milliken, Modulyss Hidegburkolat: Florim, Mirage, Marazzi, Laminam, Kerlite Design PVC: Gerflor Sportpadló: Gerflor, Junckers

Gerflor SAS
Gerflor Képviselet
Mezei Gábor Country Manager
Mobil: +36 20 828 6198
E-mail: gabor.mezei@gerflor.com
Web: www.gerflor.com

A Gerflor céget 1937-ben alapították Franciaországban és mára a világ egyik vezető melegburkolatokat gyártó és forgalmazó vállalatává vált.
A világ több, mint 100 országában vagyunk jelen termékeikkel, 16 gyártóbázissal rendelkezünk.
Egyesített megoldásainkkal a következő termékcsoportokban állunk a burkolók rendelkezésére:
padlóburkolatok, szegélyek, falvédők, kapaszkodók, falburkolatok, szennyfogó szőnyegek, lépcsőprofilok, eszközök, akadálymentesítők.
A padlóburkolatok terén pedig rendkívül széles a választék.
Nevezetesen: Homogén PVC, Heterogén PVC, ESD PVC, Csúszásgátló PVC, LVT, PVC sportpadlók, Juharfa sportpadlók, Linóleum padlók.
Jól ismert márkaneveink a Gerflor, Taraflex, Taralay, Mipolam, Connor, DLW, Romus, SPM, Gradus.
Termékeinket folyamatosan újítjuk meg és igazítjuk a piac igényeihez saját dizájnstúdióink segítségével. A termékeinket úgy fejlesztjük, hogy megfeleljenek a következő piaci szegmensek elvárásainak, így válva megkerülhetetlen szereplőinek az: ipar, iroda, kereskedelem, egészségügy, oktatás, sport, lakosság, közlekedés területének. A környezetvédelem kiemelten fontos cégünk életében és sikerrel növeljük folyamatosan az újrahasznosított alapanyagok hányadát a termékeinkben.

Laurum Kft.
E-mail: csaba.thaly@laurum.hu
Web: www.laurum.hu

Parafa és fa parketták,
Falburkoló és szigetelőanyagok forgalmazása és ragasztása
Wakol ragasztók,
Loba felületkezelő szerek forgalmazása

Mapei Kft.
Tel: +36-23-501-675
E-mail: feher.zita@mapei.hu
Web: www.mapei.hu

1937-ben Milanóban alapított Mapei, mára a világ legnagyobb gyártó cége az építőipari ragasztók, szigetelőanyagok és építőipari kemikáliák terén.
A Mapei a '60-as évektől kezdve nemzetközi terjeszkedési stratégiát követ, azért hogy közelebb kerüljön a helyi igényekhez, és hogy a szállítási költségeket minimálisra csökkentse.
Jelenleg a MAPEI Csoport a világ 5 kontinensén 27 országban tevékenykedik, és 67 leányvállalatból és 58 gyártóegységből áll.
A Mapei mindig nagy hangsúlyt fektetett a kutatásra és fejlesztésre.
A MAPEI éves forgalmának 5%-át fordítja kutatás-fejlesztésre minden évben, és munkatársainak 12%-a tevékenykedik a világ különböző pontjain működő kutató központjaiban.
A befektetésekre előirányzott költségvetés 70%-át fordítják olyan környezettudatos termékek fejlesztésére, amelyek a fenntartható környezetet szolgálják és megfelelnek a LEED követelményeknek.
A MAPEI olyan műszaki-kereskedelmi hálózatot és Műszaki Vevőszolgálatot, valamint ehhez kapcsolódó szolgáltatást épített ki, amely páratlan a világon.
Termékek a hidegburkolási munkákhoz
Termékek textil és rugalmas padlóburkolatokhoz
Termékek faanyagú burkolatok fektetéséhez
Termékek a cement- és műgyanta ipari padlókhoz
Hangszigetelési termékek
Építéskémiai termékek
Hőszigetelési termékek
Védő- és dekorációs falbevonatok
Vízszigetelő anyagok
Betonadalékszerek
Különleges mélyépítési termékek

Soudal Magyarország Kft.
Oltyán János Tel: +36 23 880 801; +36 70 336 3522 E-mail: ojanos@soudal.hu
Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2.
Web: www.soudal.hu

A Soudal csoport, mint Európa legnagyobb független tömítő, ragasztó és poliuretán hab gyártója, egyaránt kínál megoldást a professzionális kivitelezők és barkács felhasználók számára.
Vic Swerts 1966-ban alapította a Turnhout-i székhelyű, jelenleg is belga családi vállalkozásként működő céget, amely mára nemzetközi vállalattá fejlődött és szakértővé az építőipar nyújtotta egyedi kihívásokban.
A csoport 5 kontinensen, 19 gyártóegységgel, 44 országban értékesítési irodával és világszerte több mint 3100 munkatárssal dolgozik az partnereiért. A hosszútávú jövőkép az innovációra, valós kutatási és fejlesztési befektetések és az alkalmazkodás a helyi piacok igényeihez eredményezik a Soudal csoport sikerét.
A több mint 20 éve alakult Soudal Magyarország Kft., a kiváló minőségű, megbízható megoldások mellett modern régiós raktárral, országos lefedettségű képviselői és viszonteladói hálózattal, valamint rugalmas és gyakorlatias szakmai támogatással segíti partnereit az ország bármely területén.

UZIN UTZ Magyarország Kft.
E-mail: info-hungary@uzin-utz.com, info@uzin.hu
Web: www.ufloor-systems.hu

Az UZIN csoport immáron több. mint 100 éve a burkolók profi partnere, a burkoláshoz szükséges termékek, segédanyagok, gépek, szerszámok teljes, kiváló minőségű skálájával áll partnerei rendelkezésére.
Komplett rendszereket kínálunk az aljzat előkészítéshez, hideg- és melegburkolatok, fapadló és parketta burkolatok fektetéséhez, felületvédelméhez, mindenfajta burkolat napi tisztításához, ápolásához, karbantartásához. Kínálatunkban megtalálható ezeken felül a professzionális gépek és kézi szerszámok teljes választéka. Márkáink, az UZIN, a PALLMANN, a WOLFF, az UNIPOX, a CODEX és az RZ révén tökéletes választ talál nálunk minden burkolással kapcsolatos kérdésre, feladatra. Mindemellett a minőség, innováció és a környezetvédelem elkötelezettjeként a lehető legkorszerűbb és legmegbízhatóbb termékeket kínáljuk.