Egyesületi hírek Újdonságok

Burkolástechnika 2023 tavasz - beltéri aljzatok
Beltéri padlóburkolatok fogadófelületei – konferencia az aljzatbetonokról, esztrichekről

Tájékoztató anyag kiadványaink témák szerinti besorolásához
Elkészült a nyomtatott anyagok tematikus rendszerezésének segédeszköze

Tájékoztató a bútorgörgőkről
Megjelent új kiadványunk, amely a bútorgörgőket és csúszótalpakat mutatja be

Ipari padló irányelv 2020
Megjelent az ipari padlók tervezési és kivitelezési irányelve

CPR segédlet - linóleum burkolóanyagok
Új segédlet a linóleum burkolóanyagok kiírásához

További hírek »

Tagjaink

PÁRTOLÓ TAGOK

 

Avers Fiber Kft
Fűr-Kovács Adrienn
E-mail: furkovacs.adrienn@aversfiber.com
Web: www.avers.hu

Küldetésünk az építőipar területén olyan innovatív megoldások, termékek fejlesztése és komplex szolgáltatások nyújtása, amelyek a piacon elérhető legkiválóbb minőséget képviselik. Partnereinkkel közösen gondolkodva találjuk meg a számukra leginkább megfelelő, testre szabott, egyedi, korszerű, biztonságos, idő- és költséghatékony megoldásokat.
Mindezekre a garancia a közel 30 év alatt megszerzett betontechnológiai, tervezési és alkalmazási tapasztalatunk, valamint az egységesen kiváló szakmai kiválóságot képviselő csapatunk.
Termék portfóliónk két részből tevődik össze: esztrich és egyéb betonszerkezetek korróziómentes megerősítése szolgáló saját gyártású építőipari szálak, illetve a másik fő szegmens a cementbázisú dekoratív kül- és beltéri bevonatok, terazzok forgalmazása.

Cleartex Kft.
E-mail: cleartex@cleartex.hu
Cím: 2045 Törökbálint, Hosszúrét u. 3.
Web: cleartex.hu

Cégünk közel 30 éve tervez, gyárt és telepít épületbejáratokhoz magas minőségű szennyfogó burkolat megoldásokat. 2006-ban kifejlesztett, védjeggyel ellátott, Alutrend® alumíniumsínes szennyfogó rendszerünk, amely ideális megoldás kisebb és nagy forgalmú épületek, irodaházak, bevásárlóközpontok, ipari létesítmények és egyéb középületek bejárataihoz.
2022-ben szabadalmaztatott AluTileMat® alumíniumsínes moduláris szennyfogó burkolataink különleges design tervezéséhez kínálnak lehetőségeket, az épületbejáratok hangulatának egyedivé tételéhez.
Legyen szó személy, kerekesszék, bevásárlókocsi, bőrönd, vagy akár jármű, pl. targonca forgalomról, az épületek funkciójához egyedileg tervezett szennyfogó szőnyeg rendszereink akár 90 % hatékonysággal meggátolják, hogy a külső szennyeződések a por, a sár, a csapadék, egyéb organizmusok, stb.  a cipőtalpra, vagy a kerekekre tapadva bejussanak és szétterjedjenek az épületben.
Védjegyeztetett Hygistep® szennyfogó rendszerünk cipőtalp fertőtlenítésre alkalmas folyadékkal használható.
Termékpalettánkon egyaránt megtalálhatók melegburkolatok, padlószőnyegek, PVC és linóleum burkolatok, valamint biztonsági burkolatok és kiegészítők.

Gerflor SAS
Gerflor Képviselet
Mezei Gábor Country Manager
Mobil: +36 20 828 6198
E-mail: gabor.mezei@gerflor.com
Web: www.gerflor.com

A Gerflor céget 1937-ben alapították Franciaországban és mára a világ egyik vezető melegburkolatokat gyártó és forgalmazó vállalatává vált.
A világ több, mint 100 országában vagyunk jelen termékeikkel, 16 gyártóbázissal rendelkezünk.
Egyesített megoldásainkkal a következő termékcsoportokban állunk a burkolók rendelkezésére:
padlóburkolatok, szegélyek, falvédők, kapaszkodók, falburkolatok, szennyfogó szőnyegek, lépcsőprofilok, eszközök, akadálymentesítők.
A padlóburkolatok terén pedig rendkívül széles a választék.
Nevezetesen: Homogén PVC, Heterogén PVC, ESD PVC, Csúszásgátló PVC, LVT, PVC sportpadlók, Juharfa sportpadlók, Linóleum padlók.
Jól ismert márkaneveink a Gerflor, Taraflex, Taralay, Mipolam, Connor, DLW, Romus, SPM, Gradus.
Termékeinket folyamatosan újítjuk meg és igazítjuk a piac igényeihez saját dizájnstúdióink segítségével. A termékeinket úgy fejlesztjük, hogy megfeleljenek a következő piaci szegmensek elvárásainak, így válva megkerülhetetlen szereplőinek az: ipar, iroda, kereskedelem, egészségügy, oktatás, sport, lakosság, közlekedés területének. A környezetvédelem kiemelten fontos cégünk életében és sikerrel növeljük folyamatosan az újrahasznosított alapanyagok hányadát a termékeinkben.

Laurum Kft.
E-mail: csaba.thaly@laurum.hu
Web: www.laurum.hu

Parafa és fa parketták,
Falburkoló és szigetelőanyagok forgalmazása és ragasztása
Wakol ragasztók,
Loba felületkezelő szerek forgalmazása

Mapei Kft.
Tel: +36-23-501-675
E-mail: feher.zita@mapei.hu
Web: www.mapei.hu

1937-ben Milanóban alapított Mapei, mára a világ legnagyobb gyártó cége az építőipari ragasztók, szigetelőanyagok és építőipari kemikáliák terén.
A Mapei a '60-as évektől kezdve nemzetközi terjeszkedési stratégiát követ, azért hogy közelebb kerüljön a helyi igényekhez, és hogy a szállítási költségeket minimálisra csökkentse.
Jelenleg a MAPEI Csoport a világ 5 kontinensén 27 országban tevékenykedik, és 67 leányvállalatból és 58 gyártóegységből áll.
A Mapei mindig nagy hangsúlyt fektetett a kutatásra és fejlesztésre.
A MAPEI éves forgalmának 5%-át fordítja kutatás-fejlesztésre minden évben, és munkatársainak 12%-a tevékenykedik a világ különböző pontjain működő kutató központjaiban.
A befektetésekre előirányzott költségvetés 70%-át fordítják olyan környezettudatos termékek fejlesztésére, amelyek a fenntartható környezetet szolgálják és megfelelnek a LEED követelményeknek.
A MAPEI olyan műszaki-kereskedelmi hálózatot és Műszaki Vevőszolgálatot, valamint ehhez kapcsolódó szolgáltatást épített ki, amely páratlan a világon.
Termékek a hidegburkolási munkákhoz
Termékek textil és rugalmas padlóburkolatokhoz
Termékek faanyagú burkolatok fektetéséhez
Termékek a cement- és műgyanta ipari padlókhoz
Hangszigetelési termékek
Építéskémiai termékek
Hőszigetelési termékek
Védő- és dekorációs falbevonatok
Vízszigetelő anyagok
Betonadalékszerek
Különleges mélyépítési termékek

Sika
Web: hun.sika.com

A Sika AG egy svájci, Baar székhelyű világszerte (84 országban) jelenlévő, speciális vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó vállalat. Termékei jelen vannak mind az építőipar (magas- és mélyépítés, mérnöki műtárgyak, stb.), mind a gyáripar (járműgyártás, nap- és szélerőművek, homlokzatépítés) területén. Legfontosabb termékei a betonadalékszerek, speciális habarcsok, tömítőanyagok és ragasztók, különféle csillapító- és erősítő anyagok, szerkezet megerősítő rendszerek, ipari padlók, valamint tető és vízszigetelő anyagok. A Sika AG éves árbevétele 2013-ban elérte az 5,140 milliárd svájci frankot.

A Sika AG-t Kaspar Winkler alapította 1910-ben. Egy szerény varga családban született, és elég korán áttelepült Ausztriából Svájcba. Ott fejlesztette ki a Sika-1-et, azt a gyorsan kötő vízszigetelő habarcsadalékszert, amelynek felhasználásával vízzáróvá tették a Gotthárd-alagútat, lehetővé téve ezzel a svájci vasúttársaság számára, hogy villamosítsa ezt a fontos kapcsolatot Észak- és Dél-Európa között. Kaspar Winkler felismerte a közelgő globális igényt „úttörő" adalékszereire, és elindította leányvállalatait szerte a világon. Már az 1930-as években 15 új Sika leányvállalat nyílt az építési vegyianyagok piacán Európában, az USA-ban, Argentínában, Brazíliában és Japánban.

Soudal Magyarország Kft.
Oltyán János Tel: +36 23 880 801; +36 70 336 3522 E-mail: ojanos@soudal.hu
Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2.
Web: www.soudal.hu

A Soudal csoport, mint Európa legnagyobb független tömítő, ragasztó és poliuretán hab gyártója, egyaránt kínál megoldást a professzionális kivitelezők és barkács felhasználók számára.
Vic Swerts 1966-ban alapította a Turnhout-i székhelyű, jelenleg is belga családi vállalkozásként működő céget, amely mára nemzetközi vállalattá fejlődött és szakértővé az építőipar nyújtotta egyedi kihívásokban.
A csoport 5 kontinensen, 19 gyártóegységgel, 44 országban értékesítési irodával és világszerte több mint 3100 munkatárssal dolgozik az partnereiért. A hosszútávú jövőkép az innovációra, valós kutatási és fejlesztési befektetések és az alkalmazkodás a helyi piacok igényeihez eredményezik a Soudal csoport sikerét.
A több mint 20 éve alakult Soudal Magyarország Kft., a kiváló minőségű, megbízható megoldások mellett modern régiós raktárral, országos lefedettségű képviselői és viszonteladói hálózattal, valamint rugalmas és gyakorlatias szakmai támogatással segíti partnereit az ország bármely területén.

UZIN UTZ Magyarország Kft.
E-mail: info-hungary@uzin-utz.com, info@uzin.hu
Web: www.ufloor-systems.hu

Az UZIN csoport immáron több. mint 100 éve a burkolók profi partnere, a burkoláshoz szükséges termékek, segédanyagok, gépek, szerszámok teljes, kiváló minőségű skálájával áll partnerei rendelkezésére.
Komplett rendszereket kínálunk az aljzat előkészítéshez, hideg- és melegburkolatok, fapadló és parketta burkolatok fektetéséhez, felületvédelméhez, mindenfajta burkolat napi tisztításához, ápolásához, karbantartásához. Kínálatunkban megtalálható ezeken felül a professzionális gépek és kézi szerszámok teljes választéka. Márkáink, az UZIN, a PALLMANN, a WOLFF, az UNIPOX, a CODEX és az RZ révén tökéletes választ talál nálunk minden burkolással kapcsolatos kérdésre, feladatra. Mindemellett a minőség, innováció és a környezetvédelem elkötelezettjeként a lehető legkorszerűbb és legmegbízhatóbb termékeket kínáljuk.